Ketahui apakah persediaan awal anda sebagai pendiri bisnes supaya bisnes anda boleh berkembang dengan berganda lebih baik walaupun dalam situasi ketidaktentuan ekonomi sekarang ini.

Webinar terbaru 100% percuma dari Hasbul Brothers khas buat founder bisnes F&B

TUNGGU! SEBELUM ANDA SCROLL KE BAWAH, MAKE SURE ANDA BACA INI BETUL-BETUL.

Seminar ini 100% tidak sesuai untuk FOUNDER yang mencari ilmu ‘magik’ dan ‘fancy’ seperti product over promise ,copywriting ‘hype’, buat viral viral ‘kurang cerdik’ dan sesi motivasi ‘cliche’ yang membosankan. Ia adalah program yang beri gambaran sebenar iaitu ‘the big picture’ tentang business growth, yang lebih straightforward dan praktikal untuk founder-founder di Malaysia.

Dalam dunia bisnes ni semestinya penuh dengan uncertainty. Ketidakpastian. Founder perlu segera belajar untuk adapt, untuk lebih kreatif dalam menghadapi setiap satu cabang cabaran bisnes nanti di tahun 2023. Kita boleh tengok sendiri macam mana syarikat-syarikat besar hari ini seperti Netflix dan Shopee yang dilihat begitu terkesan dengan keadaan ekonomi sekarang.

Dalam dunia bisnes ni semestinya penuh dengan uncertainty. Ketidakpastian. Founder perlu segera belajar untuk adapt, untuk lebih kreatif dalam menghadapi setiap satu cabang cabaran bisnes nanti di tahun 2023.

Kita boleh tengok sendiri macam mana syarikat-syarikat besar hari ini seperti Netflix dan Shopee yang dilihat begitu terkesan dengan keadaan ekonomi sekarang.

Netflix

Tiap kali siaran Netflix dibuka, bunyi ‘tudummm’ antara bunyi kita selalu dengar dan inilah antara keunikan Netflix.

Tak disangka syarikat gah ini juga alami masalah pertumbuhan syarikat yang perlahan hingga menyebabkan Netflix telah menghentikan pekerja seramai 450 orang hanya dalam masa beberapa bulan.

Shopee

Marketplace paling tersohor di Malaysia, Shopee dengan warna brand ‘orange’ ini juga antara syarikat yang terpaksa mengecilkan saiz pekerja mereka.

Bukan itu sahaja. Penutupan Shopee di negara Mexico, Chilie dan beberapa negara lain juga amat mengejutkan.

Ini untuk menstabilkan kembali syarikat e-dagang itu.

3. Komunikasi antara team kurang

Mengapa satu team tu susah nak bergerak sama-sama? Salah satu sebabnya komunikasi kurang antara team menyebabkan ada yang tak bolek laksanakan kerja berpasukan itu dengan kompeten. 

Sebagai contoh. 

Marketing plan dah siap. Nak lancarkan kempen X. 

Semua dah susun cantik dalam kertas, tapi bila nak execute ada macam-macam isu. 

Team lupa, team busy, bahkan ada yang keliru dengan job scope masing-masing menyebabkan ada kerja kena buat tak terbuat. Impaknya, gerak kerja team marketing tak produktif dan berterabur.

4. Jadi followers pesaing dan bukan trendsetter

Ramai peniaga F&B tak berani nak keluar dengan ‘menu pelik-pelik’. Maksud di sini cara hidangan, nama menu yang sedikit berbeza dari pesaing supaya dapat tarik lebih ramai lagi pelanggan serbu bisnes anda. 

Kita boleh jadikan restoran-restoran tersohor sebagai inspirasi dan tiruvasi mereka. 

Impaknya pasti sales anda akan alami peningkatan.

5. Tak reti guna strategi online marketing tarik ke gerai

Silap faham orang bisnes hari ini mereka fikir pelanggan tak suka beli dengan mereka. Tapi sebenarnya mereka yang tak nampak kita dan tak beli dengan kita. 

Cara nak ajak lebih ramai lagi pelanggan membeli dengan anda, guna strategi online marketing & bukan semata-mata guna offline marketing.

Kenapa kami terpanggil untuk adakan webinar percuma “Apakah Persediaan Awal Hadapi Cabaran Bisnes Menjelang Tahun 2023” ini kepada founder?

Pertamanya adalah kerana pengalaman kami selama lebih 10 tahun membantu banyak bisnes di Malaysia untuk penetrate, grow dan sustain dalam pasaran secara exponential dan long term growth.

Kami juga banyak terima real case study dari anak-anak didik kami yang bisnes mereka boleh sustain dan kekal relevan walaupun pada ketika pandemik dan endemik.

Oleh itu, ini antara kelebihan kami untuk memberi pandangan kami dan juga solusi pada anda yang masih lagi takut-takut, risau apa kena buat bila masuk ke tahun 2023 nanti.

Memperkenalkan webinar 100% percuma buat founder!

Info Founder weekly focus

KENAPA KAMI TERPANGGIL NAK ADAKAN WEBINAR PERCUMA KHAS BUAT FOUNDER BISNES FESYEN?

Antara punca terbesar juga kami perhatikan kebanyakan founder tak faham game bisnes fesyen. 

 

Game bisnes fesyen memerlukan founder pantas berfikir apa next design setelah design baru dilancarkan semalam. Modal bisnes juga dikatakan agak besar jika ingin menjadi founder bisnes fesyen ini supaya tiada isu cashflow tersangkut. 

 

Disebabkan hal sebegitu, ramai founder bisnes fesyen tak mampu bertahan. Ramai founder not found setelah 1 ke 2 tahun berbisnes.  

INI ANTARA FEEDBACK POSITIF ANAK DIDIK KAMI YANG BERMULA DARI BAWAH

Dulu:

Sekarang:

Dulu:

Sekarang:

Dulu:

Sekarang:

Siapa Kami?

Sejak 2016, kami telah diberi kepercayaan untuk membantu banyak bisnes di Malaysia untuk penetrate, grow dan sustain dalam pasaran secara exponential and long term growth. 

Bermula dari seminar yang hanya dihadiri 200-300 orang, sekarang mencapai 4000-5000 orang. 

Dari 1-2 orang anak didik, sekarang sudah punyai lebih 80,000 anak didik Hasbul Brothers. 

Dari peserta Seminar Grow Your Business, The Growth X, The Protege hinggalah The Icon! 

Dari 2 partner adik beradik, sekarang punyai 30 orang team yang sama-sama berkongsi perjuangan sama!

Founders!

Jangan sesekali skip webinar kali ini. Kami kira sangat penting anda luangkan masa selama 2 jam nanti pada 12 Oktober 2022.

Sebagai orang bisnes, kita sentiasa dalam ketidakpastian. Mungkin cabaran ekonomi ini taklah kena pada anda secara langsung, tetapi dari tindak tanduk syarikat-syarikat besar ini jelas menunjukkan kita tak boleh selesa pada tahap kita sekarang.

Mungkin ada kesannya. Disebabkan itu perlunya anda lengkapkan diri anda, buat persediaan awal supaya bisnes anda kalis dengan cabaran kemelesetan ekonomi sebagaimana yang diperkatakan.

Bila permintaan kurang, terpaksa tukar gameplan.

Dulu kena ada 300 pekerja, sekarang kena kurangkan sebab nak jaga cashflow syarikat.

Jika dulu perbelanjaan agak boros, kena belajar berjimat supaya bisnes kekal relevan.

Semua isu ini akan dikupas oleh kami, Hasbul ‘Aqill dan Hasbul ‘Ariff nanti dalam webinar percuma 12 Oktober 2022 (Rabu) jam 9 malam dengan topik “Persediaan Awal Hadapi Cabaran Bisnes Menjelang Tahun 2023.”

Isikan maklumat anda dengan lengkap

Sila pastikan maklumat anda lengkap dan betul bagi mengelakkan anda terlepas info dan update tentang webinar daripada pihak kami.